header foto
 
Algemeen

Het mooie is, dat andere mensen plezier hebben van ons werk!

Nieuws afbeelding 29-9-2022

MHC Krimpen zet graag een aantal vrijwilligers in de spotlight. Vandaag zijn dit Gooike van Slooten en Willem Vermeulen. Samen zij ze al sinds de vorige eeuw actief op en naast het veld bij onze club. Net als bij veel vrijwilligers geldt; als zij er niet zouden zijn, zouden we niet eens kunnen hockeyen. Maar bij de deze twee heren die verantwoordelijk zijn voor alles wat met onze accommodatie (velden, terrein én clubhuis) is dit wel heel nadrukkelijk het geval.

Gooike en Willem zijn beiden gepensioneerd en geven aan daardoor ook veel tijd te hebben om te klussen op de club. Want dat is voornamelijk wat ze doen, uitvoeren van heel erg veel klussen; speelklaar maken van de velden, reparaties aan lockers of andere zaken die kapot zijn, maken van zithoeken of de bekende tribune, eigenlijk zijn ze gewoon Klusbedrijf MHCK. Maar dan een klusbedrijf waar geen rekening naartoe gestuurd wordt. En samen zijn ze zo’n 3 dagen per week actief op de club.

Gooike kwam begin jaren 90 bij MHC Krimpen omdat z’n oudste zoon er ging spelen. Vervolgens ging hij coachen en training geven, ging zelf spelen bij de veteranen en kwam via de Scheidsrechterscommissie, de Technische Commissie en de Materiaal Commissie uiteindelijk bij het onderhoud van alles wat bij de club hoort. ’En Gooike heeft mij erin geluisd’, voegt Willem toe, ‘Hij had gehoord dat ik wel handig ben, heeft mij toen gevraagd of ik kon helpen met houten doelen maken en voor ik het wist was ik officieel vrijwilliger’. Ook dit was al in de vorige eeuw, wat betekent dat beide heren al tussen de 25 en 30 jaar als vrijwilliger aan onze club verbonden zijn.

Ook Willem kwam bij de club vanwege zijn kinderen toen zij jeugdlid werden. En net als bij Gooike en Willem gingen hun vrouwen Marlies en Emmy ook actief aan de slag met het organiseren van leuke evenementen en regelden zij jarenlang de inkoop van de club. Willem’s zoon Jeroen is ook besmet met het vrijwilligers gen, want zijn inzet als Technische Commissie van de afgelopen jaren is minstens zo tomeloos als die van z’n vader. Inmiddels is Willem ook al lange tijd zelf als speler actief bij de Veteranen en net als Gooike zeer betrokken bij het reilen en zeilen van onze club.

Over hun werkzaamheden als vrijwilliger zijn de heren bescheiden; ‘Zie het als hobby, je doet wat terug voor de maatschappij’ geeft Gooike aan, ‘we doen het met z’n tweeën, we houden elkaar scherp helpen elkaar en je krijgt er ook wat moois voor terug’. ‘Inderdaad, omdat wij dingen doen, hebben een hoop mensen er plezier van’, vult Willem aan.

En zeker met de aanleg van veld 1 hebben de heren genoeg gedaan de afgelopen tijd. Veel hand en spandiensten voor de aannemers die bezig waren, maar ook nadenken over hoe we straks omgaan met de sproei installatie en de nieuwe verlichting. Wie kan dit bedienen, hoe houden we toezicht, etc.

En over toezicht gesproken, beide heren hebben het video bewakingssysteem aangelegd; ‘Ga normaal met alle spullen om en ruim je rommel op’ vinden ze beide. Helaas gebeurt dit niet altijd, maar dankzij de videosystemen is mooi te achterhalen wie verantwoordelijk is voor bepaalde schades of rommel en daar zijn de heren trots op, want zo netjes als zij het terrein houden, zou eigenlijk iedereen vanuit zichzelf moeten doen.


Tegen de leden willen ze nog dit kwijt: ‘als je ergens iets ziet wat kapot is of niet hoort, laat het ons weten, wij zullen het direct oplossen indien mogelijk. En als je thuis nog iets hebt wat je niet meer nodig hebt, wellicht kunnen wij het gebruiken. Veel van de zaken die jullie zien, zijn gemaakt van spullen de andere niet meer nodig hadden, denk aan diverse borden in het clubhuis of de tribune en de zithoek. Het meubilair in de bestuurskamer is overigens afkomstig uit het oude ABN gebouw, zelf opgehaald en tijdelijk opgeslagen totdat het nieuwe clubhuis klaar was.’

En zo kom je er na een uur praten met deze heren achter, dat alles wat wij tegenkomen op de club wel minimaal één keer door deze heren is aangeraakt.

Het mooiste wat blijft hangen is echter het antwoord op de vraag waarom Gooike het nog doet na al die jaren: ‘nou omdat Willem het ook doet.’ Een lange vriendschap van twee voor onze club onmisbare heren!Reacties


Dani de Bode

29-9-2022 @ 13:23:57 |Legends!

Peter de Jonge

29-9-2022 @ 14:18:17 |Goed bezig mannen !!

Reageer op het nieuws


Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Ledenaantal

MHC Krimpen heeft 297 leden!

Contact

Bezoekadres
Driekamp 7
2924 AN Krimpen aan den IJssel

Telefoon & Mail
0180 - 511 343
[email protected]

Postadres
Postbus 1020
2920 BA Krimpen aan den IJssel

Bankrekening
NL22 RABO 0146 1547 97
tnv MHC Krimpen

Mail opmerkingen en suggesties over
onze website naar [email protected]